Kongy
Konjak po slovensky Zmijovec, diablov jazyk či áronova palica. Nájdete ju v Ázii, v tropických daždových pralesoch, ale aj v Afrike a južnej Amerike. Všade s ňou zachádzajú inak - niekde je to iba okrasná kvetina, niekde sa jedia hľúzy (sú podobné zemiakom), v Japonsku sa sušia a robia sa z nej rezance, ale tiež konjakové špongie slúžiace k udržiavaniu a starostlivosťi o pokožku. Konjak a výrobky z neho sú tak prírodné, že prírodnejšie už byť nemôžu, a tiež sú 100% rozložiteľné.
V prípade Kongy sa výroba odohráva v Južnej Kórei na ostrove Jeju v malej továrni, kde sú dodržiavané západné pracovné podmienky a celá výroba je prísne ručná, nikde žiadne stroje.
Kongy Vám prináša niekoľko druhov konjakových špongií pre rôzne typy pleti.
Všetko, čo ste chceli vedieť o výrobe a účinku konjakových špongií a báli ste sa spýtať.
Konjaková múka je plná dobrých vecí, obsahuje:
- proteíny
- uhlovodíky
- tuky
- sodík
- horčík
- vitamíny: A, E, D, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C,
- mastné kyseliny
- kyselina listová
Ako špongie vo firme Kongy vznikajú?
Je to celkom veda:
- V prvej rade sa zmieša konjaková múka s vodou (konjaková múka vznikne tak, že sa zmieša rozdrvený koreň rastlinky Konjak s múkou).
- Zároveň sa vytvoria potrebné formičky.
- Konjakové želé se naleje do sterilných formiček a čaká sa kým dozreje.
- Potom sa všetko zahalí do pary. Špongie tak dostanú tú pravú štruktúru.
- Následná vodná kúpeľ im dodá mäkkosť.
- A potom sú jedna po druhej zabalené.
- Naložené na loď smer Európa...