€12,50
Zamilujte si tradičný sladký kakaový nápoj v jeho najčistejšej prírodnej podobe v bio kvalite. Kakaový prášok, ktorý tvorí základ čokoládového nápoja, je samotnou esenciou kakaového bôbu, ukrýva v sebe množstvo minerálov a ďalších prospešných látok bez toho, aby obsahoval vysoký podiel tuku. Chuť nápoja dotvára prírodný kokosový cukor s nízkym glykemickým indexom a štipka čistej morskej soli.
Kakaové bôby sú plody kakaovníka (Theobroma cacao), ktoré sa z botanického hľadiska zaraďujú medzi bobule, a chutia ako nesladená horká čokoláda. Sú vynikajúcim spôsobom, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl.
Kokosový palmový cukor je prírodný cukor získavaný z nektáru kvetov tropickej kokosovej palmy v Indonézii. Po zbere sa uvarí, aby vznikol karamel, ktorý sa potom rozdrví na jemné kryštáliky. Je to prírodné sladidlo, ktoré si vďaka šetrnému spracovaniu zachováva obsah minerálnych látok, a vyznačuje sa nízkym glykemickým indexom.
Čokoládový nápoj je balzamom pre telo, dušu a chuťové poháriky
- Antokyány sú prírodné farbivá fialovej farby. Nachádzajú sa napríklad aj v čučoriedkach a acai, kde sa významne podieľajú na priaznivom účinku na ľudský organizmus.
- Špecifickými látkami sú purínové zlúčeniny, najmä teobromín a v menšej miere kofeín. Obe látky majú vďaka svojej príbuznosti dosť podobné účinky, účinok teobromínu je ale približne desaťkrát slabší ako účinok kofeínu. Preto sa pri čokoláde a ani u kakaa, nemusíme obávať „prestimulovania organizmu“, a ani určitej „návykovosti“, ako je to napríklad v prípade kávy.
- Bioaktívne amíny prispievajú k harmonickej funkcii neurotransmiterov (prenášačov nervových vzruchov v mozgu) a pomáhajú vytvárať „pocit pohody“.
- Kokosový cukor má v porovnaní s bežným cukrom nízky glykemický index, a preto v organizme po konzumácií prudko nezvyšuje hladinu cukru v krvi, ale energiu do tela uvoľňuje pomaly. Vďaka tomu je vhodný pre tých, ktorí si musia strážiť množstvo jednoduchých cukrov v strave.
- Odporúčané užívanie: 2 čajové lyžičky prášku zmiešajte s ohriatym (rastlinným) mliekom. Vhodné do koláčov, dezertov, smoothies a pod.
- Zloženie: kakaový prášok bio, kokosový cukor bio, morská soľ
- Hmotnosť: 250 g
- Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste.
Upozornenie: Opatrnosť sa odporúča v tehotenstve, pri dojčení, u detí do 5 rokov a tiež je vhodná obozretnosť pri kombinácii s niektorými liekmi a ďalšími látkami (najmä niektoré antidiabetiká, lithium, teofylín, hormonálne prípravky, čaj a káva s obsahom kofeínu) Opatrne by s kakaovým práškom mali zaobchádzať aj osoby so sklonom k migrénam alebo dne.